pişmiş karides

Fırında pilav tarifi malzemeleri

  • 5 orta boy patlıcan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

içeri:

  • Yağlı yarım çay
  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 biber
  • 1 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

yukarı:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • iki bardak su
  • 2 yemek kaşığı yağ

Fırında karides tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyalım.
  2. Daha sonra tuzlu suda 10 dakika bekletin, acı suyunun akmasına izin verin, sonra süzün ve kurutun, hangisini tercih ederseniz.
  3. Patlıcanı küp şeklinde doğrayacağım.
  4. Bıçak, yağ ve tuzla her iki tarafını da kesip 190 derece ters çevirerek yumuşayana kadar pişirin.
  5. Bu arada kendimizi hazırlamak için tencereye yağı koyalım, kızdığında doğranmış soğanı ve biberi ekleyip kavuralım.
  6. Sarımsak baharatları ve kıymayı ekleyip iyice kavurun.
  7. Daha sonra salçayı ekleyip biraz kavurun, domatesleri ekleyin ve ağzını kapatın.
  8. Domatesler pişince ocağı kapatın.
  9. Pişmiş patlıcanı ortasından keselim ve her bir iç harcımızın içine koyalım.
  10. Üzerine salçalı suyu dökelim ve tekrar fırında kızarana kadar pişirelim. İyi iştah 👌.

ızgara karides tarifi

  • tatlı tarifi
  • Fırının içinde
  • Göbek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Karnabahar Kızartması

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın