baklava

baklava tarifi malzemeleri

  • 1 paket taze yufka (ben 25 adet kullandım)
  • 1.5 kutu tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz veya fıstık (isteğe bağlı)

şerbet

  • 4 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Baklava tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak şerbetimizi ocağa koyalım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30 dakika pişirelim.
  2. Kaynayınca limon suyunu damlatalım.
  3. Daha sonra soğumaya bırakalım ve tatlı yapmaya başlayalım, fırın tepsisini iyice yağlayalım.
  4. Margarinimizde uzmanız.
  5. Eritilmiş tereyağını iki katta bir kullanalım ben bir paket yufka kullanmadım pakette 40 adet var.
  6. 25 tanesini kullandım tercih meselesi 15 tanesini alt katta 10 tanesini üst katta kullandım.
  7. 15. kata geldiğimizde ceviz veya fıstık ekliyoruz.
  8. Ardından kabuğunu açıp yağlamaya devam edelim.
  9. Son kata geldiğimizde şekerlerimizi keselim.
  10. Kalan yağı son yağın içine aktaralım ama sen ister kare ister üçgen istersin.
  11. 200 derecelik fırında pişirelim.
  12. İlk sıcaklığı geçtikten sonra soğuyan şerbetimizi de ekleyelim afiyet olsun,

Resimli baklava tarifi

  • baklava
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

manolya

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın