Kiraz unu tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 su bardağı kiraz (kabuğu soyulmuş)
- 1.5 su bardağı su
- 100 gr tereyağı
dekore etmek
- yer fıstığı
Kiraz unu tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- yağ eritin. Unu ekleyip hafif koyulaşana kadar kavurun.
- Kirazlara su ve şeker ekleyin ve karıştırın.
- Yavaş yavaş ekleyin.
- Suyu çekinceye kadar kavurun.
- En son sütü ekleyip sütü çekene kadar kavurun.
- Ocağın altı kapatılır ve helva 5 dakika dinlendirilir.
- Helva kuplara bölünür ve üzerine fıstık tozu serpilir. Afiyet olsun.
Resimlerle kiraz unu tatlılık tarifi
Kiraz unu tatlılığı ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]