Kadayıf Apartmanı / Taş Kadayıf

Yassı Kadayıf Tarifi / Taş Kadayıf İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sudan 1 parmak eksik irmik
  • ½ su bardağı un + 1 yemek kaşığı un (üst üste değil)
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • Bir buçuk su bardağı ılık su
  • bir tutam tuz
  • 2 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

şerbet

  • İki buçuk su bardağı toz şeker
  • iki bardak su
  • Bir dilim limonun suyu

koymak için;

  • 1 su bardağı iri kıyılmış kaju

yağda kızartmak;

  • 2 su bardağı sıvı yağ
Düz Kadayıf / Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Hazırlanır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Şurubu hazırlayalım, su ve şekeri tencereye alıp ocağa koyalım ve kaynamaya başlayınca limonu sıkıp kapağını kapatalım.
  2. Orta ateşte 15-20 dakika kaynatın ve kapatın.
  3. İster koyu bir şerbet ister çıtır çıtır bir tatlı olsun, şerbet kıvamlı değilse tatlılarımız yumuşacık ve yumuşacık olacaktır.
  4. Sirke ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri bir rondo veya mutfak robotuna alın ve 1 dakika karışmasını sağlayın.
  5. Ardından kabartma tozu ve sirkeyi ekleyin ve tekrar kısaca karıştırın.
  6. 5 dakika bekletin, ardından bir gözleme tavasını orta ateşte ısıtın, kepçeyi fazla doldurmadan harçtan çıkarın ve yuvarlak hale gelene kadar tavaya dökün.
  7. Üst tarafı yukarıya baktığında ön tarafının sadece bir tarafını pişirmiş olursunuz.
  8. Tüm harç bitene kadar bu şekilde devam edin.
  9. Daha sonra kırılmış cevizleri koyun böreği gibi yassı kabuklarımıza bastırın ve kapatın.
  10. Kızgın yağda iki tarafını kızartın.
  11. Soğuk, kalın şurubu içine atın, 1-2 dakika içinde şuruptan çıkarın.
  12. Dilerseniz dondurma ya da krema ile servis edebilirsiniz.

Fotoğraflı Kadayıf / Taş Kadayıf tarifi

Yassı Kadayıf / Taş Kadayıf’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – anlıurfa Haber – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın