Yassı Kadayıf Tarifi / Taş Kadayıf İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sudan 1 parmak eksik irmik
- ½ su bardağı un + 1 yemek kaşığı un (üst üste değil)
- 1 çay kaşığı instant maya
- 2 çay kaşığı toz şeker
- Bir buçuk su bardağı ılık su
- bir tutam tuz
- 2 çay kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
şerbet
- İki buçuk su bardağı toz şeker
- iki bardak su
- Bir dilim limonun suyu
koymak için;
- 1 su bardağı iri kıyılmış kaju
yağda kızartmak;
- 2 su bardağı sıvı yağ
Düz Kadayıf / Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Hazırlanır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Şurubu hazırlayalım, su ve şekeri tencereye alıp ocağa koyalım ve kaynamaya başlayınca limonu sıkıp kapağını kapatalım.
- Orta ateşte 15-20 dakika kaynatın ve kapatın.
- İster koyu bir şerbet ister çıtır çıtır bir tatlı olsun, şerbet kıvamlı değilse tatlılarımız yumuşacık ve yumuşacık olacaktır.
- Sirke ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri bir rondo veya mutfak robotuna alın ve 1 dakika karışmasını sağlayın.
- Ardından kabartma tozu ve sirkeyi ekleyin ve tekrar kısaca karıştırın.
- 5 dakika bekletin, ardından bir gözleme tavasını orta ateşte ısıtın, kepçeyi fazla doldurmadan harçtan çıkarın ve yuvarlak hale gelene kadar tavaya dökün.
- Üst tarafı yukarıya baktığında ön tarafının sadece bir tarafını pişirmiş olursunuz.
- Tüm harç bitene kadar bu şekilde devam edin.
- Daha sonra kırılmış cevizleri koyun böreği gibi yassı kabuklarımıza bastırın ve kapatın.
- Kızgın yağda iki tarafını kızartın.
- Soğuk, kalın şurubu içine atın, 1-2 dakika içinde şuruptan çıkarın.
- Dilerseniz dondurma ya da krema ile servis edebilirsiniz.
Fotoğraflı Kadayıf / Taş Kadayıf tarifi
Yassı Kadayıf / Taş Kadayıf’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – anlıurfa Haber – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]