Lezzet katmanları ile tereyağlı gül ezmesi (görünüşü ve tadıyla favoriniz olacak)

Tereyağlı Gül Böreği Malzemeler (en sevdiğiniz şekil ve lezzet olacak) lezzet kat kat tarifi

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 anlık sanal paket
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (sarısı üst için ayrılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

yumuşatmak

  • 200 gram tereyağı

Lezzet katmanları ile tereyağlı gül ezmesini (en sevdiğiniz şekil ve lezzette olacak) nasıl yaparsınız?

yemebaskı tarifi

  1. Un ve tuz dışındaki tüm malzemeler bir karıştırma kabına alınıp kaşıkla karıştırılarak maya ve şekerin erimesi sağlanır.
  2. Daha sonra kontrollü un ve tuz ilave edilerek en az 4 dakika yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamuru sekiz eşit bezeye bölün, hafifçe unlanmış bir tepsiye koyun, bir torba ile örtün ve 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Un tezgahına aktarılan beze, merdane yardımı ile yeteri kadar ince olacak şekilde yuvarlanır. Tereyağını eritip, fırça yardımıyla açtığımız hamurun her yerine ince bir tabaka halinde yayın.
  5. Yuvarladığımız hamur iki eşit parçaya bölünür, her parça parmak uçlarıyla itilir ve kesilerek kesilerek gül hamuru şeklinde hazırlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  6. Tüm bezeler bu şekilde hazırlanır ve fırın tepsisine dizilir. 15 dakika üstü kapalı mayadan sonra üzerine ayırdığımız sarısını koyun.
  7. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir ve servis edilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun 😊❤️

Lezzet kat kat tereyağlı gül ezmesi (şekli ve lezzeti ile favoriniz olacak) resimli tarif

  • ,dış görünüş
  • (senin favorin
  • tatlı tarifi
  • Kahkaha
  • hamur tarifleri
  • kedi
  • lezzetiyle
  • olacak
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tereyağlı
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Lezzetli, kolay ve az malzemeli hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın