Elle açılan hamur (merdanesiz, merdanesiz)

El Yapımı Börek Malzemeleri (merdanesiz, oklavasız) tarifi

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı maya

iç harç için

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 doğranmış domates
  • 1 soğan
  • acı biber
  • tuz
  • zeytin yağı

El yapımı börek (merdanesiz, oklavasız) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

merhaba 😇

  1. Tüm hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta zeytinyağı ve tereyağını eritip soğumaya bırakalım.
  3. Yağı ılıtacak şekilde yoğurduğumuz hamuru 6 adet şekere bölelim ve acilen yükseltmek gerekirse 30 dakika, uzun süre 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayalım.
  5. Soğanı doğrayın ve tavaya koyun. Soğanın rengi dönünce domates rendesini, baharatları ve tuzu ekleyelim. Son olarak ıspanakları ekleyip 3-4 dakika soteleyelim ve ocaktan alalım. İç harç tercihinize göre değiştirilebilir. Ben iki çeşit yaptım.
  6. Hamur mayalandıktan sonra hamuru açacağımız zemine unu dökelim. Yağlı hamura elimizle şekil vererek yuva yapalım. Hamurumuzun yırtılmamasına dikkat edelim. Ortadaki hamuru 4’e bölelim.
  7. Her parçaya iç harcı ekleyip yuvarlak yaparak üzerini kapatalım. Her beze için aynı işlemi yapalım.
  8. Yaptığımız hamurun üzerine yumurta sarısını, tercihen çörek otu veya susam ekleyelim.
  9. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

iyi şanslar 💙

Verdiğiniz tariften iki tepsi 30 börek yapıldı.

Resimli el yapımı hamur (merdanesiz, merdanesiz) tarifi

  • Açmak
  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • silindir
  • oklava
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • hiç kimse”

sonraki haber:

sebzeli kiş

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın