Şambali

chambali tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat soda
  • 1 su bardağı tuzsuz kavrulmuş fıstık

İçmek için:

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Sambali tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Bir kapta şeker, süt ve yağı pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
  2. İrmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpma teli ile çırptım.
  3. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip tekrar çırptım.
  4. Hazırlanan harcı, içi yağ dolu olan kare kuruluğuma döktüm.
  5. Ben de ikiye böldüğüm fıstıkları da sıralı bir şekilde dizdim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirdim.
  7. Şerbet Şeker ve suyu küçük bir tencerede kaynatın.
  8. Kaynattıktan sonra üzerine limon ekleyin ve 1-2 dakika pişirin. Bir kaynamaya getirin ve ocağı kapatın.
  9. Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının yükselmesini bekliyoruz.
  10. Keskin bir bıçakla dilimler halinde kesin.
  11. Sıcak şerbeti tatlının üzerine dökün. Geniş bir tepsinin üzerini şerbeti çekmesi için örtün ve 1-2 saat servise hazır, afiyet olsun.

Resimlerle Şambali tarifi

Shambali’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın