chambali tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı şeker
- 1 kase yoğurt
- 1 su bardağı un
- 2.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat soda
- 1 su bardağı tuzsuz kavrulmuş fıstık
İçmek için:
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Sambali tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Bir kapta şeker, süt ve yağı pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
- İrmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpma teli ile çırptım.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyip tekrar çırptım.
- Hazırlanan harcı, içi yağ dolu olan kare kuruluğuma döktüm.
- Ben de ikiye böldüğüm fıstıkları da sıralı bir şekilde dizdim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirdim.
- Şerbet Şeker ve suyu küçük bir tencerede kaynatın.
- Kaynattıktan sonra üzerine limon ekleyin ve 1-2 dakika pişirin. Bir kaynamaya getirin ve ocağı kapatın.
- Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının yükselmesini bekliyoruz.
- Keskin bir bıçakla dilimler halinde kesin.
- Sıcak şerbeti tatlının üzerine dökün. Geniş bir tepsinin üzerini şerbeti çekmesi için örtün ve 1-2 saat servise hazır, afiyet olsun.
Resimlerle Şambali tarifi
Shambali’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]