Patates ve havuç ezmesi

Patates ve havuç ezmesi tarifi malzemeleri

  • 4 orta boy top
  • 2 havuç
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • tuz

Patates ve havuç ezmesi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Patatesleri soyup haşlayalım. Kaynattıktan sonra sıcakken iyice ezin.
  2. Havuçları rendeleyip zeytinyağında 5 dakika pişirelim.
  3. Haşlayıp püre haline getirdiğimiz patateslerin üzerine haşladığımız havuçları ekleyelim.
  4. Patates püresine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğuralım.
  5. Yoğurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Dilerseniz yoğurtla servis edebilirsiniz. Kim deneyecekse eline sağlık.

Patates ve havuç ezmesi tarifi

  • tatlı tarifi
  • yapıştırmak
  • havuçlu
  • kek tarifleri
  • Patates
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

humus

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın