çikolatalı brioche ganaj

Ganaj Çikolatalı Muffin Tarifi Malzemeler (Brioche Ganache Chocolat)

  • 400 gram bir
  • 1 kutu Coro Maya (7 g)
  • 70 gram şeker
  • 125 gram margarin
  • 3 yumurta (1’e kadar)
  • 120 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 toz balık

ganaj için malzeme

  • 10cl krema
  • 200 gr çikolata
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya badem

sürmek

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt

üzerine serp

  • 1 avuç badem
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolatalı ganajlı kek tarifi (çikolatalı ganajlı börek) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Selamlar, size Fransa’da çok sevilen bir donut tarifi sunuyorum, bu tadı sevmeyen yoktur, deneyin, kabul edeceksiniz.

  1. Öncelikle hamuru hazırlayalım. Maya, şeker ve tuzu bir karıştırma kabına alıp mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekletin.
  2. Daha sonra yumurta ununu ekleyip yoğurun.
  3. Oda sıcaklığında erimiş margarini ekleyip 20 dakika yoğurun.
  4. Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.
  5. Diğer taraftan kremayı bir tavada biraz ısıtın.
  6. Çikolata ekleyin ve iyice karıştırın. Pürüzsüz olsun.
  7. Bir parça açıp beklettikten sonra mayalı hamura un serpip biraz inceltmek için tezgaha alın ve açın.
  8. İçine ganaj sürün ve badem serpin.
  9. Ortadan dikkatlice kesin ve örgü gibi örün.
  10. Tekrar sarın.
  11. Yuvarlak bir kalıba alıp iki saat orada dinlenmeye bırakın.
  12. Çifte ekmeği yumurta ve süt karışımıyla yağlayın ve badem serpin.
  13. 180°C önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika pişirin.
  14. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip afiyetle afiyetle yediriniz 🥰👍.

Fotoğraflı Ganache Çikolatalı Donut (Brioche Ganache Chocolat) tarifi

  • (çörek
  • tatlı tarifi
  • çikolata
  • çikolata
  • Kek
  • ganaj
  • Sadece
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

su hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın