su hamur işleri

Su Böreği Tarifi Malzemeler

hamur için

  • 1 yumurta
  • bir tutam tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • yeterince su

iç harç için

  • 1 kilo kıyma
  • 1 soğan
  • bir demet dereotu
  • tuz
  • Sebze yağı
  • İstediğimiz baharatlar (Ben baharat kullanmadım dilerseniz kullanabilirsiniz)

yukarı;

  • 1 yumurta
  • Biraz sıvı yağ (yumurtanın üzerinde) susam ve çörek otu karışımı

Su böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İlk olarak iç harcımızda kıyma ve soğanı sıvı yağa alıp güzelce kavuruyoruz. Ardından tuz ve dereotu ekleyip karıştırın ve ılık bırakın.
  2. Daha sonra hamur için olan tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun. Dinlenmesine izin verdikten sonra yufkamızın üzerini süsledik.
  3. Süsledikten sonra açıp bir kısmını kesip boş sıcak suyun yani ocakta ısıttığımız suyun içine atıyoruz ve daha sonra herhangi bir süzgeç olabilecek bir kaba koyuyoruz.
  4. Daha sonra bir bez yardımıyla suyunu alıyoruz ve daha sonra tepsinin bir kısmına gelirsek altına boş hamuru koyuyoruz, suyla yıkadığımız hamuru koyuyoruz ve iç harcı koyuyoruz. onun üzerine.
  5. Daha sonra üzerine boş hamuru koyup tekrar ıslak hamuru koyuyoruz her kata iç harcı koyarak bu şekilde devam ediyoruz.
  6. Daha sonra hamurumuz bitince bir yumurtayı kırıyoruz, yumurtanın üzerine sıvı yağı ekliyoruz, her tarafa dağıtıyoruz ve susam ve çörek otu karışımını döküyoruz.
  7. 175-180 derecelik fırında hamur ve afiyet olmayacak şekilde pişirelim.

Resimli sulu pasta tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler
  • Gıda

sonraki haber:

Evde lezzetli cezbedici

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın