Hindistan cevizi sebze köri

Hindistan Cevizi Sebze Köri için Malzemeler

  • 1 patlıcan
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 tatlı patates
  • nohut
  • 1 tatlı biber
  • 1 kutu hindistan cevizi sütü
  • 1 yemek kaşığı köri tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı

Hindistan cevizli sebze köri tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin.
  2. İnce doğranmış soğan ve kapya biberi pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Tatlı patatesleri küçük küpler halinde kesin ve karışıma ekleyin.
  4. Nohutları ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.
  5. Üzerine patlıcan küplerini ekleyin.
  6. Toz baharatları bir kapta karıştırın ve soya sosunu ekleyin.
  7. Daha sonra tenceredeki karışıma ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
  8. Üzerine hindistan cevizi sütü, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte ara sıra karıştırarak 45-60 dakika pişirin.
  9. Biraz soğuduktan sonra dilerseniz haşlanmış kinoa ya da salata ile servis edin.

Hindistan cevizli sebze köri tarifi

  • tatlı tarifi
  • cevizli
  • Hindistan
  • köri
  • kek tarifleri
  • sebzeler
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Sığdır Çubuğu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın