köstebek turtası

Köstebek pasta tarifi malzemeleri

ölçü kabı 200 ml

Yaylı kalıp 26 cm

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • kabartma tozu ve vanilya

krema için

  • 4 su bardağı süt (800ml)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • vanilya

pişirdikten sonra

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet krem ​​şanti
  • 1 su bardağı damla çikolata

pastayı ıslatmak

  • Yarım su bardağı süt
  • 3-4 boylamasına muz parçası (muzlar küçüktü ben 5-6 yaşındaydım)

Köstebek pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Kekin içi için 1 yumurta akı, krema için sarısı, kek için toplam 3 tam yumurta ve 1 yumurta akı kullandım.

  1. Önce kremayı yapıyoruz, son olarak tereyağını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  2. Soğuyan kremaya krem ​​şantiyi ekliyoruz, çırpıyoruz, damla çikolataları ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra kekimizi yapıp önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  4. Pişmiş keki kazıyoruz ve sütle ıslatıyoruz.
  5. İlk olarak 3-4 kaşık krema koyup muzları diziyoruz.
  6. Kalan kremayı koyup kubbe şeklini veriyoruz.
  7. Kalan kek parçalarını robotun içine sürükleyip kekimizin üzerini kapatıyoruz, elimizle şekil vermek çok kolay.
  8. Buzdolabında soğumaya bırakın mümkünse 1 gece veya 5-6 saat bekledikten sonra servise hazırdır. Deneyene bol şans 🤗.

fotoğraflı köstebek pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • ölümsüzleştirilmiş
  • krema tarifleri
  • makarna
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Mozaik sünger kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın