Mozaik sünger kek

Mozaik Sünger Kek Tarifi için Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

Kakao hamurunu hazırlamak için

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt

Mozaik pandispanya tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Yumurtaları ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın ve mikser ile köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sütü ve yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip malzemeler birleşene kadar iyice karıştırın.
  4. Harcın yarısını başka bir kaba aktarıyoruz.
  5. Ayırdığımız diğer hamura 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı sütü ekleyip çırpıyoruz.
  6. Gerekirse, normal hamurla aynı kıvamda olduğundan emin olmak için süt ekleyin.
  7. Tereyağı veya sıvı yağ ile yağladığımız kek kalıbına yarım kepçe sade hamurdan dökün.
  8. Yarım kepçe kakao hamurunu ayrı bir kepçe ile tekrar sade kek harcının ortasına dökün.
  9. İki farklı kek hamuru elde edene kadar aynı işleme dikkatlice devam edin.
  10. Burada kalıpları karıştırmadan dökmek için acele etmemelisiniz.
  11. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kekimizi pişiriyoruz.

fotoğraflı sünger mozaik kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • hamur işleri
  • Kek
  • Kek tarifleri
  • mozaik
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • narin

sonraki haber:

sahte profiterol

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın