Zeytinyağlı lahana dolması

Zeytinyağlı lahana dolması için malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay bardağı zeytinyağı (1 su bardağı iç harcı için pişerken üzerine 1 su bardağı dökeceğiz)
  • 1 çay kaşığı baharat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru
  • 1 demet kuş üzümü
  • 1 avuç fıstık (gerekli değil)
  • 1 su bardağı su

Zeytinyağlı lahana dolması tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle lahana yapraklarını ayıralım ve katı damarını keselim.
  2. Tencerede kaynayan suda çevirerek bir iki dakika kaynamaya bırakın, lavaboya bol suya alın, dalgalanmaya bırakın ve suyu boşalana kadar süzgeçten geçirin.
  3. Pirinci yıkayıp süzelim ve kenara alalım.
  4. Diğer yandan ocağın altını kısalım ve tencereye 1 su bardağı zeytinyağını koyalım.
  5. Üzerine doğranmış soğanları ekleyip kavuralım ve soğanlar tazelenip biraz yumuşayınca üzerine salçayı koyup birkaç kez karıştırıyoruz.
  6. Pirinci ekleyip birkaç kez karıştıralım.
  7. 1 su bardağı ılık suyu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın.
  8. Pirinç suyu çekildiğinde ocağı kapatın ve baharatları, tuzu ve naneyi ekleyip iyice karıştırın.
  9. Lahanayı doğrayalım, küçük küçük doğrayalım, havana atalım ve saralım.
  10. Sarma işlemi bitince üzerine bir çay bardağı zeytinyağı serpelim.
  11. Ruloları kenarlarından 2 parmak geçecek kadar kaynar su koyup kapağını kapatalım.
  12. Kısık ateşte bir saat pişirelim.

Zeytinyağlı lahana dolması tarifi

  • tatlı tarifi
  • doldurulmuş
  • lahana
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • zeytinyağı ile

sonraki haber:

Doldurulmuş Dana Sarma

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın