Haidari (video)

Haidari tarifi malzemeleri

  • 250 gram yoğurt (4 yemek kaşığı dolu)
  • 250 gram süzme yoğurt (4 yemek kaşığı dolu)
  • 50 gr tereyağı (1 yemek kaşığı dolu)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 3 gram kuru nane (1 yemek kaşığı)
  • tuz

Haidari tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tereyağını kısık ateşte eritin. Çözündükten sonra haşlanmış sarımsağı 30 saniye karıştırın.
  2. Daha sonra naneyi 20 saniye karıştırın ve bir kenara koyun. Bu nokta önemli, 15-20 dakika bekletin ve soğumaya bırakın.
  3. Yoğurt ve tuzu bir kaseye ekledikten sonra sıvı kıvama gelen soğuk tereyağlı karışımı ekleyip çırpın.
  4. Haidari’yi buzdolabında en az 5-6 saat soğutun. 2-3 gün buzdolabında ağzı kapalı olarak saklayabilirsiniz.

resimlerle Haidari tarifi

  • tatlı tarifi
  • Haydar
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Video
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

fasulye turşusu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın