tavuk dolması

tavuk dolması tarifi malzemeleri

tavuk marine etmek

  • Derisi ve kemiği olmayan 12 uyluk
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

pirinç dolması için

  • 1,5 su bardağı basmati pirinci (normal pirinç de kullanılabilir)
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü (önceden ıslatılmış)
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • tozbiber
  • 2.5 su bardağı sıcak su

yukarı;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı su

İçli tavuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İlk önce tavuk marinesini yapıyoruz. Marine için tüm malzemeleri tavukla birleştirip karıştırıyoruz ve en az iki saat bekletiyoruz.
  2. Pirinç dolması için soğanları zeytinyağında kavurun. Sırasıyla fıstıkları, pirinci ve kuş üzümünü ekleyip biraz daha kavurun. Tuz ve baharatları ekledikten sonra kaynamaya bırakın.
  3. Yumuşayan tavuğu teker teker doldurmaya başlıyoruz. Kabuğu dışarı bakacak şekilde bir kaseye koyun. Pirinci ekleyin ve uçlarını bir kaseyle kapatın. Ters çevirip kapattığımız kayışı açık ve alttan tepsiye koyuyoruz.
  4. Hepsini sırayla yaptıktan sonra. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağını eritip salçayı kavurun ve suyu ekleyin.
  5. Bu sorumuzda üzerine tavuğumu koyuyoruz ve 200 derecede üzeri kapalı bir fırında yaklaşık 1,5 saat pişirdikten sonra altını açıp istediğimiz kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Son servis kasesine alıp taze kekik ve çeri domatesle süsleyin. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

doldurulmuş tavuk tarifi

  • tatlı tarifi
  • dolgu
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Yoğurt Kürü

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın