Karamelli patlamış mısır

Karamelli Patlamış Mısır Tarifi Malzemeler (Patlamış Mısır)

  • 1 su bardağı mısır
  • 2 yemek kaşığı yağ

karamel sos için

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Harika bir anlaşma

Karamelli patlamış mısır (patlamış mısır) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tencereyi ocağa alın ve içine yağı koyun.
  2. Yağ kızana kadar karıştıralım, kapağını kapatalım.
  3. Kaseyi sallayarak mısırları patlatalım.
  4. Şekeri tencereye koyun.
  5. Şekeri bal rengine dönene kadar kısık ateşte eritelim.
  6. Eriyen şekere tereyağını ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  7. Birkaç saniye karıştırdıktan sonra karameli patlamış mısırın üzerine dökün ve hızlıca tekrar karıştırın.
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün.
  9. Şekeri soğuduktan ve dondurduktan sonra yiyebilirsiniz. Kim deneyecekse eline sağlık.

İpuçları:

1- Karameli yaparken elinizden geldiğince hızlı hareket etmelisiniz.

2- Şeker erimeye başladığında ocağın ateşi çok kısık olmalı ve şeker saniyeler içinde yanabilir.

3- Karamel ile mısırı karıştırırken çok hızlı hareket etmelisiniz.

4- Şeker çok çabuk donduğu için eşit dağılmaz.

Resimli karamelli patlamış mısır (patlamış mısır) tarifi

  • tatlı tarifi
  • karamel
  • şeker mısır
  • kek tarifleri
  • patladı
  • patlamış mısır
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Yoğurtlu şehriye çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın