Tam kıvamlı balkabağı şekeri

kabak tatlısı tarifi malzemeleri

  • 1 kg kabak
  • 1.5 su bardağı şeker

yukarı (isteğe bağlı)

  • un
  • ceviz
  • fındık

Tam kıvamında kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Dilediğiniz büyüklükte dilimlediğimiz kabakları fırın poşetine koyalım. (Tupperware Ultra Pro’da pişirdim.).
  2. Kabakların üzerine şeker serpin.
  3. Fırın poşetinin ağzını kapatıp poşete delikler açalım, balkabağı şekerimiz pişmeye hazır.
  4. Kabakların boyutuna göre süre değişebilir, önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika ama yaklaşık yarım saatte pişecektir.
  5. Kabak pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından alabilirsiniz.
  6. Kabak soğuduktan sonra damak zevkinize göre süsleyerek servis edebilirsiniz.
  7. Tahinli balkabağı tatlısını sevenler tahinli ikili fındıkla, sevenler ceviz veya dilediğiniz diğer malzemelerle rahatlıkla yiyebilirler.

Resimlerle tam kalın balkabağı şekeri tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kabak,
  • kabak tarifleri
  • ahenk içinde
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Bunun için
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Airfryer Sufle

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın