Sütlü pirinç fırını

Fırında Pirinç Sütü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (yağlı)
  • Yarım su bardağı pirinçten 1 parmak eksik
  • 1 su bardağı su pirinci haşlamak için
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Nişastayı açmak için az miktarda süt
  • 2 kutu vanilya

Sütlü fırında pilav tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Pirinci yıkayıp haşlayın.
  2. Suyunu çekince sütü ve şekeri ilave edip 20 dakika ara ara karıştırarak iyice kaynayana kadar pişirin, bu arada nişastayı ve sütü topaklanmaması için homojen hale getirip kaynamakta olan sütlaca ilave edin. .
  3. Vanilyayı ekleyelim. 10 dakika bu şekilde kaynamaya bırakın.
  4. Ocağı kapatalım ve bir güveç içine bölelim.
  5. Güveci fırın tepsisine yerleştirelim, tepsinin yarısına gelene kadar soğuk su ilave edelim ve 200 derecelik fırında altın rengi alana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumasını bekleyip dolaba koyalım.

Fırında sütlaç tarifi

  • tatlı tarifi
  • fırın
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • sütlaç
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Malaga

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın