Özbek tavuklu pilav

Tavuklu Özbek pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 2 havuç
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı bir parmak aşağı gelecek şekilde sıvı yağ
  • 4 su bardağı su

Özbek tavuklu pilav tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tavuk göğüslerini küp şeklinde kesin.
  2. Yarım çay bardağı sıvı yağı tencereye alıp suyunu çekene kadar kavuralım, ardından soğanı bezelye şeklinde doğrayıp üzerine ilave edip biraz kavuralım.
  3. Havuçları 3 parçaya bölelim ve yine dikey olarak 3 parçaya bölelim ve eresti kesiyormuş gibi keselim.
  4. Kavrulmuş çörtenleri ekleyip kızartalım, yarım su bardağı su koyup pişirelim, suyu bitince ıslattığımız pirinci koyalım, biraz kızartalım.
  5. Kalan yağı, tuzu, karabiberi, zerdeçalı koyup kızartalım ve 3 boyutlu soğuk su bardağını suya koyup ağzını kapatalım.
  6. Kaynayınca ocağı kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin, ardından servise hazır.

Resimli Özbek tavuklu pilav tarifi

  • tatlı tarifi
  • Özbekçe:
  • kek tarifleri
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • piliç ile
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Bu puf ekmeği tarifi kaçırılmaması gereken

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın