Erzurum Patates Borani Tarifi

Meşhur Erzurum Patates Borani Tarifi, Erzurum Patates Borani Nasıl Yapılır?

Herkese merhaba bugün sizlerle Erzurum’un yöresel yemekleri olan Borani tarifini paylaşacağım.

Erzurum usulü borani yoğurdu sıcaktır.

Önce patatesleri iyice yıkayın, düdüklü tencerede patateslerin büyüklüğüne kadar su ekleyin ve 10 dakika pişirin.

Ardından patatesleri alın ve dilimler halinde kesin.

Sos için domatesi ve yağı sos tenceresine alın ve iki dakika pişirin.

En önemli püf noktası ise yoğurdu kesmeden ve bir kaşıkla karıştırmadan iki dakika kısık ateşte ocakta ısıtmaktır (bu yüzden yoğurdu zaten karıştırarak ısıtıyoruz soğuk yoğurdun üzerine acı sos dökerseniz kazanmış olur. tekrar kesilmez)

Yoğurt ve ardından sosu patateslerin üzerine dökelim.

Borani patates Erzurum hazır, afiyet olsun 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın