Havuç Dilim Baklava

Baklava Dilim Havuç Tarifi İçin Malzemeler

  • 470 gram yufka
  • 200 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş fıstık

şerbet

  • 2.5 su bardağı şeker / 250 ml su bardağı
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

31,32 mm

Havuç dilimli baklava tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak tereyağını ve sıvı yağı ocakta eritiyoruz. Tatlıyı hazırladığımız tepsinin altını yağlıyoruz. Paketi açıp tepsi büyüklüğünde kesip kenara alıyoruz.
  2. Önce yuvarlak kestiğimiz hamurlardan birini daha sonra yandan çıkan parçaları tepsiye diziyoruz. Kenardan dışarı taşan uçlar gidene kadar fırça yardımıyla aralarına yağı püskürtelim.
  3. Bir bardak antep fıstığı yaydık. Kalan 14 yuvarlak yufkayı tepsiye yağlayarak tepsimizi tamamlıyoruz. Kenarlarını bıçakla karlara sürüyoruz, sonra bıçakla ortadan ikiye kesiyoruz, sonra dörde, sonra sekize, sonra 16 parçaya kesiyoruz.
  4. Üzerine kalan tereyağını dökün ve 170 derecede kızarana kadar pişirin.
  5. Şerbet Bir tencereye su, şeker ve bir dilim limonu koyup kaynatın. Kaynattıktan sonra orta ateşte 17-20 dakika kaynatın.
  6. Şurubu bir kenara alıyoruz, baklava piştikten sonra üzerine ılık şerbeti döküyoruz, böylece tatlı fırından çıkınca sıcaklığının düşmesi için şerbeti üzerine döküyoruz. Korkma, hamur değil tatlım.

Not: Baklava için tereyağ köpüğü kullanmayın, alttan ve üstten iyice kızartın. Baklavamı verdim, tatlı fırından çıkınca ilk ısısı düştüğünde şerbeti verip tatlıyı iyice pişirdim ki hamur kalmayacak şekilde.

Fotoğraflı havuç dilimli baklava tarifi

  • baklava
  • tatlı tarifi
  • dilim
  • havuç
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Gözleme

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın