Tarçınlı Cevizli Kek

Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 havuç (küçük)
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın (temizlenmiş)

Tarçınlı cevizli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Cevizli ve havuçlu kek için önce havuçlar yıkanır, soyulur ve rendelenir. Meyve suyu vermeyi unutmayın!
  2. Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı elek ile ekleyin. Un miktarını kıvamına göre ayarlayın.
  4. Malzemeler tekrar blender ile karıştırılır ve üzerine havuç, ceviz ve tarçın eklenir.
  5. Tahta kaşıkla son kez karıştırın.
  6. Kullanılacak kek kalıbı yağlandıktan sonra karışım kabın içine alınır.
  7. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. İlk yarım saat fırın kapağını açmayın kekiniz daha iyi kabarsın.
  8. Kekin fırından daha kolay çıkması için soğumaya bırakın. Yeterince soğumadan çıkarmaya çalışırsanız kekiniz dağılabilir. Soğuyan kekimizi kalıptan kolayca çıkaralım.
  9. Cevizli havuçlu kekimiz servise hazır, deneyenlere afiyet olsun. 🥰🌸

tarçınlı ve cevizli kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • cevizli
  • Kek
  • Kek tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • tarçın
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Elmalı turta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın