Glutensiz mercimek ekmeği

Glutensiz mercimek ekmeği tarifi için malzemeler

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 3 yumurta
  • 1 poşet kabartma tozu
  • ince kıyılmış maydanoz
  • küçük bir kase peynir (lor, tül ve beyaz peynir de kullanılabilir)
  • Tuz ve dilediğiniz baharatlar
  • Zerdeçal tozu, zencefil tozu, pul biber, kişniş tozu, kimyon, karabiber (Ben yarım çay kaşığı yenibahar kullandım)

üzerine:

  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği tohumu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • zeytin

Glutensiz mercimek ekmeği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Mercimekleri geceden suya koyun ve sabah tamamen kurutun.
  2. Zeytinyağı, süt, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip mikserden çıkarın.
  3. ardından ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edin, istenirse; Bir dilim peynir ve zeytin koyun.
  4. Üzerine çörek otu, susam, ayçiçeği çekirdeği, haşhaş ne isterseniz serpin.
  5. 170 derecede 35-40 dakika pişirin. (Kalıbınıza göre pişme süresi değişebilir.)
  6. Soğuduktan sonra kahvaltıda veya öğün aralarında dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. 👌🏼💯🌱

Fotoğraflı glutensiz mercimek ekmeği tarifi

  • (mercimek ile
  • “ekmek
  • tatlı tarifi
  • glütensiz
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Gözleme Waffle Aroması

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın