Kuymak (Mehlama)

Kuymak Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 75 gr çedar peyniri

Quimak tarifi (Mahlama) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tereyağını eritip mısır ununu kavurun.
  2. Sütü ve suyu ekleyip hızlıca çırpalım ve yumuşamaya başlayınca peyniri ekleyip peynir eriyene kadar karıştırmaya devam edelim.
  3. Peynirin tuzluluğuna göre tuz ekleyebilirsiniz.

Resimli Kuymak (Mihlama) tarifi

  • tatlı tarifi
  • kuymak
  • meme ucu
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Zeytin salatası (Pazar kahvaltısı için)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın