Yağlı kırmızı sirke kapya biberi

Kırmızı Kapya Biber Yağı Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg kırmızı kapya biber
  • 1 su bardağı sirke
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tuz

Yağlı, kırmızı kapya biber sirkesi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce biberleri yıkayalım.
  2. Sapları ve tohumları çıkarıyoruz.
  3. Tuz karıştırıcı ile biberin üzerine biraz tuz serpin.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  5. 180-190 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
  6. Bu sırada sarımsağı ince ince doğrayın veya ezin.
  7. Yağ, sirke (maydanoz isteğe bağlıdır), sarımsak ve tuzu karıştırın.
  8. Hafifçe sönen biberleri (yaklaşık 10 dakika) fırından çıkarın.
  9. Biberleri maşa yardımıyla kavanoza yatay veya dikey olarak yerleştirin.
  10. Bir kaşıkla hazırladığımız sosu ekleyin.
  11. Kalan sosu bıçakla bölüştürün ve hava boşluğu kalmayana kadar sosu bölün.
  12. Sıcaklık geçmeden önce kapağı iyice kapatın.
  13. (Doldurduğum kavanozları fırın sıcakken birkaç saat fırında bıraktım.)
  14. Bu ölçülerle iki adet 1 litrelik bidon ve 660 mg biber elde etmiş oldum.
  15. Bu çok kolay tarifi denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun 😊.

Fotoğraflı yağ, kırmızı sirke ve kapya biber tarifi

  • biber
  • tatlı tarifi
  • kapya
  • kırmızı
  • kek tarifleri
  • sirke ile
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • sıvı yağ
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Dondurulmuş Köfte Dostum

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın