Dondurulmuş Köfte Dostum

Dondurucu İçin Fella Tarifi Köfte İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı arpa bulguru (200 ml)
  • 4 su bardağı irmik (200 ml)
  • 1,5 su bardağı un (200ml)
  • 3 yumurta (ben bütün olarak koydum)
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Aldıkça sıcak su

Çiftçi köftesi ve buz küpü tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Bulguru bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar sıcak su dökün, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
  2. Şişmiş, yumuşamış bulguru geniş bir tepsiye aktarın (ben bir tepsi çiğ köfte kullandım).
  3. Ardından sırasıyla un, irmik, domates, biber salçası, tuz ve baharatları ekleyip sıcak su ile yoğurun.
  4. Ben su sayacı kullanmadım, karar verdim ama yapacaksanız iki bardak sıcak su dökülür; İyice yoğrulan bulgura yumurtaları tek tek ekleyip yoğurma işlemine devam edelim.
  5. Yumurtalar köftelerle karıştırılıp çiğ haline gelince yuvarlanmaya başlayabiliriz.
  6. Elimizi ıslatıp misket büyüklüğünde köfteleri serçe parmağımızla ortasına bastırarak şekil verelim.
  7. Un tepsilerine dizip birbirine yapışmasını önleyelim.
  8. Büyük bir tencereye suyu koyup sardığımız köfteleri kaynamaya bırakalım.
  9. Daha sonra haşlanan köfteleri geniş bir tepsiye alıp soğumasını bekleyin.
  10. Soğuyan köfteleri buzluk poşetlerine dolduralım, havalandıralım ve dondurucuya kaldıralım.

Ice Cube için Al Falah Köfte Tarifi

  • (dondurma
  • tatlı tarifi
  • Çiftçi
  • için
  • krep
  • köfte tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

soğan dikmek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın