Pirinç ile ızgara karides

Pirinç malzemelerle pişmiş pirinç

  • 3 büyük patlıcan
  • ️500 gr dana kıyma
  • 1 domates küp şeklinde doğranmış
  • 2 soğan (küçük doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su (100 ml).
  • 1 çay kaşığı tatlı biber tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane

️Sos:

  • 200 ml su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Pirinçle pişmiş pirinç tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Patlıcanı ikiye bölün ve uzunlamasına ikiye bölün.
  2. Üzerine bıçakla çizgiler çizin, fırça ile zeytinyağı serpin ve 220 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
  3. Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun, kıymayı ekleyin.
  4. Domates, salça ve baharatları ekledikten sonra suyu sosun içine dökün ve kaynamaya bırakın.
  5. Fırında pişen patlıcanın ortasını çatalla ezin ve kıyma ile doldurun.
  6. İsteğe bağlı domateslerle süsleyin.
  7. Salça ve su karışımını sosun üzerine dökün ve 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Resimli Fırında Karidesli Pilav Tarifi

  • tatlı tarifi
  • eşliğinde
  • Fırının içinde
  • Göbek
  • kek tarifleri
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Ekşi ile ızgara yeşil domates

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın