sulu kağıt sarma

Et sarma tarifi malzemeleri

  • 2 demet salamura üzüm yaprağı
  • 100 gram kıyılmış et
  • 2 çay kaşığı pirinç
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 limon
  • tuz

Kıyma sarma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Salamura yapraklarını sıcak suda bekleterek tuzunu alalım.
  2. Maydanoz, sıvı yağ ve karabiberi kıymanın üzerine dökün ve iyice yoğurun. Yıkanmış pirinci harcın içine dökelim.
  3. En alta kağıdımızın parlak kısmını koyalım, hazırladığımız harcından bir kaşık koyup kağıdın solunu ve sağını kapatıp rulo yapalım. (Yaprak boyutuna göre harcı arttırabilirsiniz.)
  4. Yuvarladığımız tüm yufkaları tencerenin ortası boş olacak şekilde yuvarlak hale getirelim. Tüm çarşaflar serildikten sonra porselen yemek tabağını ters çevirelim.
  5. Üzerine 3 su bardağı suyu dökün. Üzerine limon suyunu ekleyelim. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
  6. Kaynattıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha bekletelim ardından altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  7. Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tüketebilirsiniz.

Resimli et sarma tarifi

  • tatlı tarifi
  • etli
  • kek tarifleri
  • yaka
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Yaprak
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Beyaz Şal (kilim)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın