Dondurmalı İrmik Halawa (Garantili)

Dondurmalı Helva Tarifi İçin Malzemeler (Garantili)

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker

helva için

  • 1.5 su bardağı irmik
  • 100 gram margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

isteğe bağlıdır

  • 50 gram öğütülmüş ceviz.

istediğin kadar

  • Sade Dondurma

Dondurmalı irmik helvası tarifi (Garantili) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle ocağa su, süt ve şekeri koyup kaynayana kadar bekleyelim ve kaynayınca 5 dakika kaynatalım.
  2. Bir yandan margarini ve sıvı yağı granit bir tencereye alıp iyice eriyene kadar eritelim ve irmik eklediğimiz zaman ki gibi görüneceğini düşünelim.
  3. Ardından yağın içine irmik ve cevizleri koyup pembeleşene kadar karıştırın.
  4. Sütümüzü kavrulmuş irmik ile karıştıralım. Sprey kapağını kapatarak ekleyelim.
  5. Süt şurubu emilene kadar pişirelim ve dondurmayı bir kaseye koyarak servis edelim. Keyfini çıkarın 💐.

Resimli Dondurmalı İrmik Halawa (Garantili) Tarifi

  • tatlı tarifi
  • dondurmayla
  • içerik)
  • Helva
  • irmik
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kirazlı kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın