Açılış

Açılış tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 4 yumurta
  • 1 kutu ghee
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 şişe normal soda
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • eşit derecede doğru

Açılış tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi
  1. Yumurtalar (üzerinde iki yumurtanın sarısı ayrılır), süt, su, soda ve yağı aynı anda karıştırın.
  2. Daha sonra margarin ve mayayı karıştırın.
  3. Tamamen eriyince ghee’ye biraz un koyun, una hemen şeker ve tuz ekleyin, ardından unu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  4. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Yuvarlak hamur mayası alıyoruz. Yağ ile iki uzun parça yapın ve birlikte yuvarlayın.
  6. Üzerine yumurta sürün, çörek otu serpin ve 200 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin. Afiyet olsun 🙂

Tarifi resimlerle açın

  • Açılış
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

maya tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın