Havuçlu Muhallebi Turtası

Havuçlu Muhallebi Turtası Tarifi için Malzemeler

  • 6 orta boy havuç
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı ceviz
  • 1 paket petitbüro bisküvi

tatlı için

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şekerden 2 parmak eksik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

taban için

  • Hindistan cevizi

Muhallebi ile havuçlu turta nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Havuçları rendeleyip üzerine şekeri ekleyip suyunu bırakana kadar pişirelim.
  2. Pişen havuçları ocaktan alıp ceviz, tarçın ve krakerleri havuç harcına ekleyip karıştıralım.
  3. Uygun olan denny’ye bir fırça yardımı ile su uygulayalım ve alt kısmına hindistan cevizi serpelim.
  4. Havuç bulamacımı borcamın içine dökelim ve bir bardak yardımıyla sıkarak eşit şekilde dağıtalım.
  5. Pudingi yapmak için sütü, şekeri, unu ve nişastayı tencereye alıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  6. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin ve ara ara karıştırarak ilk sıcaklığına gelmesini sağlayın.
  7. Pudingi havuç bulamacına ekleyip 4 saat ya da vaktiniz varsa bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

muhallebi ve havuç pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • havuçlu
  • mahlabili
  • makarna
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Böğürtlen Reçeli Kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın