Çikolatalı kek

çikolatalı kek tarifi malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı çikolata sosu
  • 2 su bardağı un (kontrol ekleyin, daha azsa daha fazla eklenebilir)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

yukarı

  • Yarım kutu krema
  • 80 gr sütlü çikolata
  • isteğe bağlı meyve

Çikolatalı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle yumurtalar ve şeker yumurtalar kıvam alana kadar çırpılır.
  2. Daha sonra sıvı malzemeler eklenip karıştırılır ve en sonunda kuru malzemeler elenir ve karıştırılır.
  3. Tereyağı ile yağlanmış unlanmış kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  4. En üste krema ısıtılır, çikolata eklenir ve karıştırılır.
  5. Soğuyan kekin üzerine çikolata sosunu dökün.
  6. Ayakları meyvelerle süslenmiştir.

Not: Kek hamurunu hazırlamaya başlamadan önce kalıbı yağlayın ve harç hazır olana kadar buzdolabında bekletin.

  • Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı, şeker ve yumurta iyice çırpılmalıdır.

Resimli çikolatalı kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • çikolata
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın