mantarlı meze

Mantarlı meze tarifi malzemeleri

  • 1 kutu mantar
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sade yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz (tadını ayarlamak için en iyisi)
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1 küçük kase ceviz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul veya öğütülmüş biber (tadına göre sıcak veya tatlı)

Mantarlı meze tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle mantarları temizleyip saplarını ayıralım.
  2. Şapkanın kısımlarını çok ince olmayacak şekilde keselim.
  3. Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Mantarları suyunu salması ve yumuşaklığını biraz kaybetmesi için haşlayalım. Bu noktada 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 tatlı kaşığı karabiber ile tatlandırabiliriz.
  4. Pişen mantarları soğumaya bırakın.
  5. Bu arada derin bir kapta yoğurt, süzülmüş süt, ezilmiş sarımsak ve 1,2 çay kaşığı tuzu karıştırın.
  6. Süzme yoğurdun sertliğini yumuşatmak için sade yoğurt kullanıyoruz. İsterseniz biraz açabilirsiniz.
  7. Soğuyan mantarlarda fazla yağ varsa süzün ve süzme yoğurt karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
  8. Küçük bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağını alıp dişleri için kestiğimiz cevizleri ekleyip 3-4 dakika kavuralım.
  9. Ocaktan aldıktan sonra üzerine sıcak veya tatlı cips veya toz biber ekleyip tavayı ocaktan alın.
  10. Servis tabağına aldığımız yoğurt ve mantarların üzerine ceviz yağı serpelim. Böylece mezelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

mantarlı meze tarifi

  • tatlı tarifi
  • kaşık tarifleri
  • mantar
  • meze
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Yeşil mercimek arpa şehriye meze

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın