Pretzel Kurabiye Tarifi, Pretzel Kurabiye Nasıl Yapılır?
Günlerce dayanacak lezzetli bir pasta yapıyoruz.
1,5 çay bardağı susamı küçük bir tavaya alıp kısık ateşte rengi dönene kadar kavurun.
Susam, çörek otu, kırmızı biber, kırmızı biber, keten tohumu, mahlep ve pudra şekerini sıcak margarinin üzerine alıyoruz.
Yağ, yumurta akı, sirke ve tuzu ekleyip elimizle sallıyoruz, kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak kulağına benzer bir hamur elde ediyoruz, 10 dakika dinlendiriyoruz.
Hamurdan küçük parçalar alıp elinizle ovun ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Yumurta sarısını fırça yardımı ile koyuyoruz.
Üzerine kavrulmuş susam, kavrulmuş susam ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Tepside soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kaba koyuyoruz.
Baharatlı tatlı kek hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]