havuç ve cevizli kek

havuçlu cevizli kek tarifi malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 vanilya çubuğu
  • 3 su bardağı un
  • 2 havuç (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Havuçlu cevizli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İlk önce fırını 160 derecede açın ve önceden ısıtın.
  2. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
  3. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuç, çekilmiş ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın.
  4. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
  5. Tüm malzemeleri güzel bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz (kullandığınız unun markasına göre un miktarı değişebilir o yüzden azar azar eklemeniz gerekir).
  6. Yağladığımız kalıba veya fırın tepsisine döküp önceden 160 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

havuçlu cevizli kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • cevizli
  • havuçlu
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Beşiktaş pastası (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın