Erzurum Mantısı

Erzurum Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay kaşığı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 4 buçuk su bardağı un

iç harç için

  • 300 gram kıyılmış et
  • yarım soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz koyun
  • zaatar
  • kimyon
  • Kırmızı biber (istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz)

Erzurum mantı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle mantı hamurunu muhafaza edelim. Tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurmalıyız.
  2. Malzemelerimizi güzelce karıştırdıktan sonra hamuru 3 adet portakal büyüklüğünde bezeye ayıralım ve bir tarafı kapalı olarak bırakalım.
  3. Bu arada mantı iç harcını hazırlayalım.
  4. Dinlenen hamurumuzu teker teker açıp fotoğraftaki gibi keselim iç harcı doldurup mantıyı kapatalım.
  5. Mantıyı yapana kadar yağlanmış, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim, un serptim ve yapışmaması için buzdolabında beklettim.
  6. Tüm mantı çeşitlerini kapattıktan sonra büyük bir tencerede kaynayan makarna gibi suyu kaynatalım ve kaynadıktan sonra bir yemek kaşığı tuz döküp mantıları suyun içine atıp sımsıkı kaynatalım.
  7. En son çıkaracağımız tepsiye tereyağını dökelim ve üzerine mantıyı koyalım. Afiyet olsun.
  8. Bu tarif 4 kişiliktir. Daha fazla yapmak isterseniz 2 kişilik 1 su bardağı su koyup unu kontrollü bir şekilde tutuyoruz çok yumuşak olmamasına dikkat edelim yoksa kaynama esnasında bayılacaktır.
  9. 4 kişiden fazla yapmak istiyorsanız yumurta sayısını 2’ye yükseltin. 1 yumurtayı 4 kişiye kadar kullanabilirsiniz.

resimli Erzurum mantı tarifi

  • tatlı tarifi
  • Üzgünüm
  • mantı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kızarmış noodle

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın