Sultan tatlısı

Sultan tatlısı tarifi malzemeleri

şerbet

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Limon

hamur için

  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 1 paket vanilya
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

dışarıda

  • 1 çay kaşığı süt
  • mavi haşhaş

Sultan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce şerbeti hazırlayalım, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp içine birkaç damla limon sıkalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırın.
  3. Unu azar azar ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  4. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
  5. Daha sonra dilimlediğimiz hamuru süte batıralım ardından mavi haşhaşı bulup tepsiye dizip üzerine fındığı batıralım.
  6. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  7. Fırından çıktıktan 1-2 dakika sonra şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın.
  8. İçtikten sonra servis edebilirsiniz.. Afiyet olsun.

Sultan tatlısı tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Sultan
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kıbrıs tatlısı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın