Merhabalar bugün sizlerle sofralarınıza renk katacak çok lezzetli, kullanışlı, basit bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.
İlk önce pancarları bulun ve küçük parçalar halinde kesin.
Mor lahanayı da doğrayalım ve mutfak robotunda küçük parçalara ayıralım. Mutfak robotunuz yoksa pancarları rendenin siyah kısmına koyalım. Bir bıçakla mor lahana serpin.
Geniş bir tavaya zeytinyağı ile doğranmış sebzeleri alıp tahta kaşık yardımıyla dövelim. Soteleme işlemi bitince sebzeleri bir cam kaba aktarın ve soğumaya bırakın.
Erişteyi (ben yıldız erişte kullandım istediğinizi seçebilirsiniz) Teflon tavada yağ eklemeden tahta kaşıkla karıştırarak yakalım. Yeterince su ekleyin 1, biraz tuz ekleyin, kapağı kapatın ve suyu bitene kadar pişirin.
Pişen erişteyi biraz soğutup diğer salata malzemelerine ekleyelim.
Sarımsakları ezip yoğurtla birlikte salatamızın içine dökelim ve karıştırıp dilediğiniz kadar tuz ekleyelim.Ayrıca biraz karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırabilirsiniz.
Servis tabağına alıp üzerine ceviz serperek servis yapalım. Geçmiş olsun, çabuk iyileş.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]