Kapalı Pizza (videolu)

Kapalı pizza tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 anlık sanal paket
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ve

İstediğiniz kadar

  • domitz sos
  • sosis
  • peynir
  • biber
  • haşlanmış mısır

Kapalı pizza tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Ilık süt, ılık su, sıvı yağ ve instant mayayı kaseye alın. Pudra şekeri ve yumurta beyazını ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek hamurun yumuşak kalmasını sağlayın.
  2. Un ile birlikte tuz ekleyip sert olmayan hamuru yoğuruyoruz. Hamurun üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakın.
  3. Bu arada malzemelerinizi hazırlayın.
  4. Ekşi mayanın havasını alıp biraz un serpilmiş bir masanın üzerine alarak hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz. Bir kısım hafif un. açmak. Büyük bir fırın tepsisi büyüklüğünde açılır.
  5. Yazdan hazırladığınız domates sosunu hamurun üzerine yayın. Aksi halde 2 adet domatesi rendeleyip 1 yemek kaşığı salça ile kavurun. Kekik ve karabiber ekleyin. Soğuyunca hamura paylaştırın.
  6. Sosis, biber, domates, peynir ve mısır ekleyin. Evdeki malzemelere göre iç mekanını ayarlayabilirsiniz.
  7. Diğer bezeyi hamurun üzerine serpin. Tepsinin boyutu yeterli. Açtığınız hamuru tepsiye dizin. Kenarları delik kalmayacak şekilde videodaki gibi kapatın. Daha sonra bıçakla ortasından kesikler atın. Patlama yok. Tepsinin mayayı alması için pizzayı 15 dakika dinlendirin. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  8. 200 derece ters çevrilmiş fırında pizza pişirelim. İçinde harika bir tadı var. Kesinlikle denemelisiniz. Tarifi bir videoda izlemek isterseniz hepinizi kanalıma bekliyorum 🔽.

Kapalı pizza tarifi

  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • kapalı
  • kek tarifleri
  • Pizza
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • video
  • Gıda

sonraki haber:

Yeni lahana tarifi dünya rekoru kırdı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın