Susamlı kurabiye (tatlı ve tuzlu karışımı)

Susamlı Kurabiye Tarifi Malzemeler (Tatlı ve Tuz Karışımı)

  • 125g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Gerekli un (kulak memesi gibi yumuşak bir hamur)

üzerine

  • 1 yumurta beyazı
  • Susam

Susamlı kurabiye (tatlı ve tuzlu karışımı) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyelim, elimizle karıştıralım, unu azar azar ekleyip yoğuralım.
  2. Bir kulak memesi kadar yumuşak olacaktır.
  3. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  4. Küçük şeritler yapın ve uçlarını birbirine bağlayın.
  5. Ekmek şeklini verin.
  6. Önce yumurtanın beyazını sonra susamı bulayım.
  7. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
  8. Daha önce ters çevrilmiş ayardaki fırında pişmeye bırakın.
  9. 190 derecede hafif pembeleşene kadar fırından alıyoruz.
  10. Soğuduktan sonra servis yapın 1,5 tepsiden çıkan nefis bir tatlı.

Fotoğraflı susamlı kurabiye (tatlı ve tuzlu karışımı) tarifi

  • (şekerli
  • Karışım
  • tatlı tarifi
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • susam
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tuzlu
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fırın kavurma sorunu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın