Soslu köfte

Soslu köfte için malzemeler

  • 500 gram kıyılmış et
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 4 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • pul biber

yağda kızartmak:

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

sosu için

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı un
  • 250 gram sebze suyu (bir yemek kaşığı sebze ile açılarak elde edilir)
  • 1 köşe krema (200 gr)
  • 1 su bardağı ince doğranmış karnabahar
  • 1 su bardağı doğranmış havuç

Soslu köfte tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Köfte malzemelerinin hepsini bir kaba alıp yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  2. Ardından köfteleri uygun bir tavaya alıp kızartın.
  3. Sos için ince kıyılmış soğanı köftelerin kızartıldığı tavaya koyun ve kızartın. Yağ daha azsa, birkaç yemek kaşığı yağ ekleyin.
  4. 1 yemek kaşığı un ekleyip unu kavurun.
  5. Daha sonra bir su bardağı su içerisine açılan vegetayı karıştırarak ilave edin. (Unun topaklanmaması için iyice karıştırın).
  6. Ardından doğranmış brokoli ve havuçları ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  7. Köfteleri sebzelere ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  8. Köftelerin üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
  9. Yanında pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soslu köfte tarifi

  • tatlı tarifi
  • köfteler
  • köfte tarifleri
  • kek tarifleri
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Kızarmış tavuk eti

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın