Tavada gözleme krep tarifi

Tavada gözleme krep tarifi için malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı süt veya yoğurdun sulu kısmından
  • 3 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 su bardağı un
  • Yarım kutu kabartma tozu

Tavada gözleme krep tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle tüm malzemelerimizi yıkayıp doğradığımız maydanozla uygun bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Peynir tuzlu olduğu için tuz eklemedim.
  3. Harcı yağ tavasına döktükten sonra içine bir yemek kaşığı sıvı yağ dökün, tavanın kapağını kapatın ve ortadaki ocağın en düşük ayarında, altı kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  4. Daha sonra servis tabağı yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da kızartıp sıcak olarak servis yapın.

Kim deneyecekse eline sağlık.

Not; Çay Fincanı 100 su bardağı ölçüsünde Yağı 200 mm’de dökmemizin sebebi servis tabağı ile ters dönerken servis tabağına yapışmasını engellemektir.

Tavada gözleme krep tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • krep
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • değiştirilmiş)
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • fritözde
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Ünlü Alman bademli tereyağlı kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın