Turşu Kaşığı (Turşu Salatası)

Salamura ezme (salata turşusu) için malzemeler

  • kubbeler 2 kg
  • 500 gram ince biber (tercihen sıcak)
  • Küçük bir çay bardağı sirke (sirke sevmeyen kullanmayabilir)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 5 baş sarımsak

Salamura İzmi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Biberleri ve domatesleri yıkayalım.
  2. Biberleri küçük parçalar halinde ve sarımsakları küçük parçalar halinde kesin.
  3. Domatesleri robottan iri olacak şekilde çekelim (çok sulu olmasın)
  4. Doğradığımız domatesleri geniş bir kaba alıp küçük küçük doğradığımız biber ve sarımsağı ekleyelim.
  5. Toz şeker (domates asidini kırmak için), sirke, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ekleyin ve karıştırın.
  6. Hemen kavanozlara koymuyoruz.
  7. Domatesler asidik olduğu için havası alınmalı, ağzını kapatalım.
  8. 3 gün dışarıda bekleyelim (3 gün dışarıda bekleseler daha iyi olur).
  9. Ara sıra karıştıralım.
  10. Tuzun tadını kontrol edelim.
  11. Kıvamı sağlamak ve tam bir probiyotik olmak için dışarıda beklemek çok önemli bir püf noktası.
  12. 3 gün sonra turşular yenilebilir.
  13. Karıştırın ve kavanozlara koyun.
  14. Sıfır kapak kullanmadım, deforme olmayan kullanılmış bir kapak olabilir, vakumlama yapmadığımız için kavanozların kapaklarını kapatıp buzdolabına koyalım.

Resimli ezme turşu kaşığı (salata turşusu) tarifi

  • tatlı tarifi
  • Domates
  • ezmek
  • uyluk
  • küçük tarifler
  • kek tarifleri
  • salata
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Bir günde soğan turşusu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın