Domatesli biber turşusu

Domates turşusu döş tarifi için malzemeler

  • 1 kilo ince biber
  • kubbeler 2 kg
  • 2 baş sarımsak
  • 1 su bardağı elma sirkesi (üzüm sirkesiz de kullanılabilir)
  • 1 avuç nohut (gerekli değil, çabuk asitlenmesi için atabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tuz (1 pound kavanoz için)
  • 1 tutam maydanoz

Biberli domates turşusu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Domatesleri yıkadıktan sonra iri rendeleyin ya da rondodan (çok sulu olmamalı) iri çekelim.
  2. İçine tuz koyup karıştıralım ve bir tarafı hazır hale getirelim.
  3. Biberler ayıklanıp yıkandıktan sonra alttan biraz keselim.
  4. Kavanozun dibine bir avuç nohut atalım, bir kaç parça sarımsak ekleyelim ve bir kepçe ile rendelenmiş domateslerin üzerine bir tutam acı biber koyalım.
  5. Aralarına kırmızı biber ve bolca domates rendesi ve sarımsak koyarak biber ve domatesin gitmesi için kavanozu ağzına kadar koyalım.
  6. Yıkanmış maydanozu kavanozun üzerine koyun.
  7. Son olarak sirkeyi ekleyelim.
  8. İki gün dışarıda bekleyelim.
  9. İki gün sonra buzdolabına kaldıralım.

Fotoğraflı domates turşusu biber tarifi

  • biber
  • tatlı tarifi
  • domatesli
  • Şiir
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Tasarruf tarifi, tam kıvamında beşamel sos (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın