bezelyeli köfte

Köfte ve bezelye tarifi malzemeleri

  • 2 orta boy havuç
  • 2 Orti Patates Çocuk
  • 300 gram kıyılmış et
  • 1 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • Yarım çay kaşığı tuz

sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Salça tuzsuzsa bir tutam tuz, salçam tuzluydu o yüzden tuz eklemedim.

Köfte ve bezelye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. 1 orta boy soğan ve 4 diş sarımsak bir rondonun içine çekilmiş sıcak su kullanmadığımız için suyunu süzdüm.
  2. Kıyma ile soğan ve sarımsağı karıştırdım, karabiber, pul biber, tuz, galeta unu, kimyon ve toz biberi ekledim, kıymayı yoğurup küçük köfteler yapıp kenara koydum.
  3. Havuç ve patatesleri soyup küp küp doğrayın, hafif yağda kızartın ve köfteleri güzelce kızartın.
  4. Ben de sosu hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirip 185 derecede 35 dakika pişirdim, arada bir fırından fırına fark var mı diye kontrol ettim.

Köfte ve bezelye tarifi

  • bezelye
  • tatlı tarifi
  • köfte ile
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Patatesli köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın