Farklı karides türleri vardır ve her türün farklı bir pişirme süresi vardır.
Aldığım karides türüne benzeyen küçük balıklara ‘Çimçim Karides’ deniyor. Bu tür karides pişirmek için 3-4 dakika yeterlidir. Aşırı pişirme sağlıksız ve dağınıktır.
Karides Tavası tarifi için önce karidesleri iyice yıkayın. Yıkadıkça buz tekrar erir. Bir kenara koyun ve suyun boşalmasına izin verin.
Kapya biberi küçük küpler halinde kesin.
Domatesleri soyun ve aynı şekilde küçük küpler halinde kesin.
Sarımsakları soyun ve doğrayın.
Öncelikle derin bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup biraz ısıtın. Yağı yakmamaya dikkat edin.
Doğranmış kırmızı biberi ekleyip hafifçe kavurun.
Sarımsakları ekleyin, 5-10 saniye kızartın ve karidesleri ekleyin. 1 dakika kavurduktan sonra domatesleri, baharatları ve limonu ekleyip 3-4 dakika pişirin.
Yengeçleri ocaktan alıp benim gibi bulgur pilavı ile servis ederek pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
İstediğin gibi süsle.
Afiyet olsun.
* Tariflerimi denerseniz sonuçları veya sormak istediklerinizi tarifin altına yorum olarak paylaşırsanız sevinirim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]