Kekik ile çıtır patates

Kekikli çıtır patates tarifi için malzemeler

  • 2 büyük patates
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Dilediğiniz kadar kekik veya biberiye
  • Kaynayan su

Kekikli çıtır patates nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
  2. Patatesleri soyun ve uzunlamasına ikiye bölün.
  3. Ortasından uzunlamasına kestiğimiz parçaları küp şeklinde keselim. Hepsi büyük küpler halinde.
  4. Patatesler hazır olduğunda tencereye 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin ve ardından patatesleri ekleyin. Ama burada dikkatli ol.
  5. Tencere ağzına kadar su ile doldurulmamalıdır. Kabartma tozu sürdüğünüzde köpürecektir.
  6. Bıçağı daldırdığımızda bıçak patateslerin içine kolayca batıyorsa, ocağı kapatın, patatesleri sudan çıkarın ve bir kaseye koyun.
  7. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayalım ve ısınmasını sağlayalım.
  8. Patateslere 1 tatlı kaşığı tuz, 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve kekik ekleyip iyice karıştırın ama ezmeyin.
  9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı alıp, karışmaması için yayalım ve fırına verelim.
  10. 15-20 dakika pişmesine izin verin. Onuncu dakikada fırını açın ve açın.
  11. Piştikten sonra servis edeceğiniz yemeğin üzerine koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .

Resimlerle kekik tarifi ile gevrek patates

  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • kekik ile
  • kek tarifleri
  • Patates
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

limonlu haşhaşlı kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın