Yağ ve maden suyunda kıyılmış et ile Barak Bouhsha

Yağda ve Maden Suyunda Kıyılmış Etli Pohcha Turtası için Malzemeler

Kıyılmış et ile:

  • 250 gr dana kıyma
  • 1 soğan
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber

Pasta sosu:

  • 1 su bardağı normal maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ

hamur işleri üzerinde:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet hazır yufka

Yağda ve maden suyunda kıymalı pohçalı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Kıymayı tavaya alıp suyu çekilip emilene kadar pişirelim.
  2. Ardından rendelenmiş soğanı, sıvı yağı ve tereyağını ekleyip kıymayı kavurun.
  3. Tuz ve karabiber serpip karıştırın.
  4. Rendelenmiş patatesleri koyalım, kıymanın içine koyup karıştıralım.
  5. Sosu derin bir kapta çırpalım, hamuru masaya yayalım.
  6. Sosu dökelim ve dörde bölelim.
  7. İki parça yufkayı üst üste koyalım, sosu tekrar yayalım.
  8. 2 yemek kaşığı kıyma koyun, bir demet halinde katlayın.
  9. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye katlanmış tarafı alta gelecek şekilde dizin.
  10. Yağ ile çırpılmış yumurta sarısının üzerine sürün.
  11. Önceden ısıtılmış fırında kontrol ederek 25-30 dakika pişirelim.

Yağda ve maden suyunda kıymalı bohşalı börek tarifi, resimli hazırlanışı

  • (yağ ile)
  • onun üzerine
  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Kıyılmış et ile
  • yemek
  • kek tarifleri
  • Solo
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kahvaltıyı video ile aydınlatacak ıspanaklı peynirli börekler

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın