Etli beyaz fasulye güveç

Etli fasulye tarifi

  • ½ su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
  • 100 gram kıyılmış et
  • yarım soğan
  • 2 yemek kaşığı menmen sosu (Ben yazın yaptım kullandım koymayabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • ezilmiş kırmızı biber
  • tuz

Etli fasulye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Kuru fasulyeleri düdüklü tencerede haşlayalım.
  2. Diğer taraftan etimizi tencereye alıp kapağını kapatıp kısık ateşte kendi suyunda pişirelim.
  3. Soğanı ortadan ikiye bölelim ve etler kuruyunca soğanı ekleyip birlikte kavuralım.
  4. Üzerine salça, menmin sosu ve baharatları ekleyip biraz daha kavuralım.
  5. Haşlanmış kuru fasulyeleri ilave edip parmağınızla üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  6. Tuz ekleyip tencerenin kapağını biraz açıp yemeğimizi kısık-orta ateşte pişmeye bırakalım. İyi iştah, şifalı bal.

Fasulyeli haşlanmış et tarifi

  • tatlı tarifi
  • etli
  • Fasulye
  • ah
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Doğranmış bezelye tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın